De Menner
 • My Cart:

  0 item(s)
  You have no items in your shopping cart.

De Menner
 • Tuig-pas-service aan huis
 • Alles voor de aangespannen paardensport
 • Grootste assortiment menartikelen

leather liverpool trust

More Views

 • leather liverpool trust
 • lederen liverpool trust
 • bitten overzicht trust

Liverpool bit double jointed brass mouth

Quick Overview

Liverpool met zacht lederen mondstuk, scharen RVS
2 of 3 leidselgaten/slots
Dikte mondstuk 20 mm
Maat: 12.5 - 14.5 cm
Levertijd 1 à 2 week

€200.00

Price From: €200.00

* Required Fields

€200.00

Price From: €200.00

Details

De lederen bitten zijn een opmerkelijke verschijning in de TRUST collectie. De kern van het lederen bit is gemaakt van versterkt nylon. Het leder wat met de hand om de kern wordt gestikt is natuurlijk gelooid zonder chemicaliën.

Door speekselvorming wordt het lederen bit zachter en aangenamer voor het paard omdat het zich perfect vormt naar de paardenmond. De ronde constructie en de soeplheid van het leer zijn uniek. De flexibele werking in combinatie met de smaak van het leder maakt het bit uitermate geschikt voor paarden met een gevoelige mond. Daarnaast merken we dat paarden de smaak van het leer fijn vinden en het bit daardoor goed accepteren. Ook paarden die over het algemeen een hekel hebben aan een bit in de mond accepteren vaak leer en kunnen hiermee weer leren vertrouwen op een zachte ruiterhand.
Onderhoud: Het lederen bit is makkelijk soepel te houden door het regelmatig met wat olijfolie of boter (geen leerolie, want dat smaakt niet lekker) in te smeren.
Let op: Zorg ervoor dat de stiksels naar de buitenkant, dus naar de voorkant van het paard/opening van de mond wijzen.
Sidenote: In tegenstelling tot stalen mondstukken zijn lederen mondstukken aanzienlijk zachter. Dit is wat de meeste paarden fijn vinden aan deze bitten. Maar paardentanden zijn aanzienlijk harder dan leer en kunnen de levensduur van een lederen mondstuk verkorten. Als het bit op de juiste manier op de lagen ligt is een beschadiging van het mondstuk vrij onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk door te scherpe tanden. Dergelijke beschadigingen worden niet beschouwd als een productiefout. Dus controleer het bit regelmatig op beschadigingen.

Additional Information

Prijs €200.00
Color No
Dekenmaat No
Handschoenmaat No
Inhoud No
Materiaal RVS
Manufacturer Trust
Model No
Harness set No
Optie(s) No
Oogmaat No
Maat No
Maten lengte/volume No
Span No
Stoklengte No